Press

Om du som journalist vill skriva något om A D Sorgbandets verksamhet kontakta oss så att du kan få vårt skriftliga tillstånd.
Vi önskar dig en givande informationsläsning och en bra dag.


Med Vänlig Hälsning  
Anette Danielsson

 

 

AD Sorgbandets Grundare

Personliga ord från grundaren Anette Danielsson

Allt började med att jag kom in i en stor sorg där känslan var att hela mitt liv rasade. Känslan jag upplevde var att rasa rakt nedåt i en stor mörk brunn utan botten.Till slut insåg jag att jag var tvungen att stoppa fallet och göra en förändring. Der var där jag började kampen tillbaka till livet.

Jag har arbetat inom hushållsreklam där produktivitet värdesätts högt. Jag har arbetat som porslinstekniker på Dental lab där stor konstnärlighet och färgseende är en förutsättning. Har sömnad och mönsterkonstruktion från gymnasietiden.

Jag känner att jag vill förmedla mina gamla och nya kunskaper  till något bra, som andra kan få  glädje av. Det konstnärliga är till stor hjälp i att kunna förmedla känslor i sorg där  personligheten framhävs med bilder och symboler. Av alla de insikter jag fått startade jag A D Sorgbandet år 1999.

Pesonlighet har betydelse

Vi förmedlar personlighet och nytänkande inom begravningsområdet. Just det konstnärliga inom begravningsverksamheten är en stor utmaning. Det är något som vi ser stora utvecklingsmöjligheter inom. Att redan vid begravningcermonien göra ett känslomässigt bra farväl som underlättar sorgarbetet.

Visionen

Vår affärside´ är att erbjuda ett nytänkande och ett sortiment som är mer personlig vid sorg.

Varumärket

Varumärket Sorgbandet är valt med stor omsorg och står för Hantverk, Kvalite´ och Nytänkande.

Miljö

Vid vår tillverkning strävar vi efter att anväda miljövänliga produkter. För våra leveranser använder vi posten.

2005  introducerade vi Kistduken

År 2005 var Kistduken med i en utställningen på Blå Hallen i Stockholm Stadshus. Designen på Kistduken har en mjuk och elegant stil som får kistan att framhävas, där av namnet Kistduken.  Bårtäcket som är det mest vanliga i dag är ett täcke som för många upplevs som att kistan döljs, i stället för att framhävas.

Vid framtagandet av Kistduken har vi även tagit hänsyn till miljön. Den är sydd i delar, så att den lätt kan tvättas. Begravningsbyråer kan innvestera i en vacker Kistduk med hög kvalité, där de har möjlighet att påverka val av färger och utförande. Ett helt nytt alternativ till det som redan finns.

Kransbandsbilder och Förmedling

Det vi vet idag är att, en bild säger mer än tusen ord.

Du kan få det mer personligt med en kransbandsbild vid  begravningsceremonin.  Kransbands bilden  kan representera den avlidnes personlighet eller intresse.

Bildhäftet

Ett klokt val

Bildhäftet  och på shopen visar på ett enkelt och överskådligt sätt vårt utbud. Vi har en bildutveckling som sker hela tiden och har därför ett enkelt system till att komplettera med nya bilder.

Tackkort

Med olika världars namn

Vi har förstått kärleken till fantasin och ordets förmåga att läka och stärka. Den vi tänker på är Astrid Lindgren och hennes fantasivärldar ex. Nagijala.

Kistbrevet

Att skriva ett avsked  underlättar sorgarbetet

På det vackra designade´ "Kistbrevet " kan man rita eller skriva ett farväl. Det vackra brevet följer den avlidna vid kremeringen eller vid jordfästningen. "Kistbrevet " placeras på kistan vid begravningsceremonin.

 
Svenska (Sverige)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
191 192 193 194 195 196 197 198 199 200